P1 Mover MAX Upgrade

We zijn verheugd om aan te kondigen dat er vanaf heden een P1 MAX upgrade beschikbaar is voor de P1 mover.
Door deze upgrade, in de vorm van een nieuwe Gear set, verhoogt het koppel van P1 mover met 18% (de snelheid zal hierdoor wel met 15% vertragen).
Dankzij het modulaire mechanische ontwerp van de P1-Mover vereist een dergelijke upgrade slechts een kleine aanpassing van de tandwielen. Alle overige hard- en software hoeven niet aangepast te worden.
De P1 mover is speciaal ontworpen om ultieme prestaties te leveren in extreme omstandigheden en heeft hiermee de hoogste waardering bereikt, met name onder de gebruikers die de sterkste mover nodig hebben voor grote caravans of (markt)trailers. Mocht er toch nóg meer kracht gewenst zijn, dan is de nieuwe P1 MAX-upgrade een overweging waard.
De P1 MAX upgrade wordt vooral aanbevolen voor tandem-as caravans en (markt)trailers/verkoopwagens, waarbij het manoeuvreren in moeilijke bochten de hoogste inspanning vergt. De upgrade is achteraf uit te voeren op alle P1-movers. Natuurlijk kunt u een P1 mover MAX ook direct af-fabriek bestellen.

Bestelcode:
Losse upgradekit: 0120Max
Af-fabriek: Vermeld Max bij het model P1 mover (bijv. P1 mover ATA Ltd MAX)

Opmerking van de fabrikant:
Hoewel we geen officiële “Max toelaatbaar gewicht specificaties” willen geven, omdat de prestaties afhankelijk zijn van vele factoren, zoals de banden, neuswiel, ondergrond, as en wielbasis etc.), resulteert een eenvoudige mechanische vergelijking in precies 18% meer kracht dan de standaardversie (de snelheid vertraagt hierbij evenredig naar 10,5 cm/s).
Als referentie: Bij testen van de nieuwe P1 MAX op een dubbel-as 2.8 ton (bruto gewicht), caravan op een vlakke, betonnen vloer, is de overbelasting beveiliging nimmer in werking getreden (dit was soms het geval met de standaard uitvoering). Het draaien van een dubbel-as caravan is namelijk een zeer moeilijke manoeuvre, waarbij de mover de zijwaartse weerstand van de andere as moet overwinnen. Dit vergt enorme inspanning en zodoende is er een extreem hoog koppel nodig. Dezelfde 2,8 ton zware caravan rijdt verder feilloos een steile heuvel op of over een obstakel (stoeprand). Met het aanbieden van deze P1 MAX upgrade kunnen we met zekerheid zeggen dat P1 mover MAX de sterkste 2-motorige mover beschikbaar is.